Ďakujeme pani prezidentke za spoluprácu a podporu samosprávy

Dátum: 17.06.2024

V sobotu sa skončil 5-ročný mandát prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorú na poste vystriedal novozvolený, v poradí šiesty prezident, Peter Pellegrini. Na rozlúčkovom podujatí zastupovali samosprávy predseda SK8, Jozef Viskupič, a predseda ZMOS, Jozef Božík.

Ďakujeme pani prezidentke, že počas svojho pôsobenia bola oporou pre naše samosprávy. Podpora a spolupráca s prezidentským palácom boli neoceniteľné. Pomohli nám zvládnuť mnoho výziev, a to najmä v tých najťažších časoch.

„Po piatich rokoch v úrade odchádzam s neopakovateľnými skúsenosťami. S poznaním, že potenciál Slovenska je väčší, ako ho vnímame dnes pod vplyvom množstva ťaživých správ a nepriaznivej spoločenskej atmosféry. A tiež s utvrdením, že to najcennejšie ste pre Slovensko práve vy, ľudia, všetci ktorí sa usilujete urobiť našu krajinu lepším miestom pre život. Táto naša spoločná snaha má šancu byť úspešná. Verím tomu, pretože verím Slovensku. A som presvedčená, že aj Slovensko môže veriť samo sebe,“ uviedla prezidentka vo svojom poslednom príhovore.

Novému pánovi prezidentovi želáme veľa síl a energie pri vykonávaní svojho mandátu. Veríme, že nadviažeme na dobrú spoluprácu medzi samosprávami a prezidentským palácom.

crossmenu